Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI – LEMONIADE.PL

Właścicielem i administratorem serwisu LEMONIADE.PL jest Mimi Style Michał Sadowski, z siedzibą w Gliwicach (44-100), przy ul. Toszeckiej 102 lok. 410, wpisany do Centralnej Ewidencji Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6312461694, Regon 241170735.

Ochrona prywatności w Internecie jest dla LEMONIADE.PL bardzo ważną sprawą, dlatego też gwarantujemy bezpieczeństwo Twoich danych przekazywanych podczas korzystania z serwisu LEMONIADE.PL, szczególnie podczas składania zamówień i korzystania z kont użytkowników.

W sposób szczególny szanujemy prywatność każdej osoby, która odwiedza nasze strony internetowe. Jakiekolwiek informacje zebrane na Twój temat będą użyte do wykonania usługi, którą zamówiłeś oraz do poprawy jakości naszych usług. Powyższe cele realizujemy poprzez odpowiednie wykorzystanie i ochronę informacji.

Dajemy Użytkownikom naszego serwisu możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają przekazania właściwych informacji.


POLITYKA COOKIES

Niektóre obszary Serwisu mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do urządzenia końcowego internauty (komputer, tablet, smartfon), identyfikujące go do uproszczenia lub umorzenia operacji dokonanej na stronie Serwisu.

Pliki te są zupełnie bezpieczne dla komputera, dla Użytkownika oraz jego danych osobowych. Każdy może przeczytać cookies, sprawdzając ich zawartość. Można je również swobodnie usunąć ze swojego komputera.

Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nieusuwanie ich z dysku. Dla wygodnego korzystania z serwisu zaleca się akceptację cookies w przeglądarce Użytkownika, ponieważ w przeciwnym razie korzystanie z Serwisu może być ograniczone. Zwykle przeglądarki akceptują cookies automatycznie, jednakże może ona zostać skonfigurowana w ten sposób, że będzie pytać Użytkownika o akceptację lub odrzucenie cookies, możesz również sam usunąć ciasteczka zgodnie z instrukcją która znajduje się poniżej:

W ramach naszego serwisu korzystamy z następujących plików cookies:

  1. niezbędne pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu;
  2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu;
  3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu;
  4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, loginu, hasła dzięki którym poprawia się komfort korzystania ze stron serwisu;
  5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom zindywidualizowanych treści o charakterze reklamowym,
  6. Google Analytics – zbieramy anonimowe dane statystyczne dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu na stronach Serwisu.

 Jeśli nie zgadzasz się na używanie cookies proponujemy wyłączenie ich obsługi opcjach przeglądarki internetowej.

 

W jaki sposób zmienić ustawienia dotyczące cookies w różnych przeglądarkach?

Pamiętaj jednak, że prawidłowe działanie kont użytkowników jak również wygoda korzystania z naszych serwisów uzależniona jest od włączonych cookies.

 

Ochrona danych osobowych

W szczególny sposób dbamy o Twoje dane osobowe, których ochrona jest dla nas bardzo ważna i w sposób szczególny strzeżemy ich przed dostępem osób trzecich.

Będziesz musiał wpisać swoje dane w następujących przypadkach:

  1. Dokonując zakupu w naszym sklepie internetowym (bez logowania do konta) zostaniesz przekierowany na specjalnie szyfrowaną stronę (protokołem SSL) oraz poproszony o Twoje dane osobowe (nazwisko lub nazwa firmy, imię lub NIP, dane teleadresowe, telefon oraz email). Zebrane w ten sposób dane służą tylko i wyłącznie prawidłowemu przeprowadzeniu transakcji oraz dostarczeniu zamówionych towarów pod wskazany adres. Przechowujemy Twoje dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym. Oczywiście nie zostaną zapamiętane dane dotyczące rozliczeń finansowych, takie jak: wartość i przedmiot zamówienia oraz poufne dane dotyczące karty kredytowej.

    Zakładając konto w serwisie LEMONIADE.PL będziesz poproszony o podanie Twoich danych osobowych (nazwisko, imię, dane teleadresowe, telefon oraz email). Przechowujemy Twoje dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym.

    Logowanie do konta odbywa się na specjalnie szyfrowanej stronie (protokołem SSL), a podane podczas rejestracji dane osobowe w żaden sposób nie będą udostępniane osobom trzecim.

  2. LEMONIADE.PL oferuje również usługę informowania Użytkowników serwisu o nowościach oferowanych przez sklep. Możesz zatem dopisać swój adres w serwisie oraz możesz usunąć go samodzielnie w dowolnym czasie z listy subskrypcyjnej.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo wglądu w swoje dane oraz prawo do ich poprawiania, uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia. W tym celu skorzystaj z właściwych zakładek w serwisie LEMONIADE.PL, prześlij e-mail pod adres: biuro@lemoniade.pl lub list polecony na adres: ul. Toszecka 102 pok 410, 44-100 Gliwice.

O nas

Na rynku istniejemy od 2006 roku i nieustannie stawiamy na rozwój. Połączenie sił zapalonego handlowca i ambitnej fashionistki zaowocowało stworzeniem marki odzieżowej LEMONIADE. Zaangażowanie w pracę, zdobyte przez lata doświadczenie oraz profesjonalny zespół pozwala nam sprostać wymaganiom wielu klientów. Jesteśmy tu dla Was!!!

Newsletter

Zarejestruj się i otrzymaj
kupon rabatowy w wysokości 10%
na pierwsze zakupy.
10%

Kontakt

Lemoniade
Tel.: +48 690-248-666
E-mail: sklep@lemoniade.pl
Facebook: Lemoniade

Siedziba / Adres korespondencyjny:
MIMI STYLE Michał Sadowski
ul. Toszecka 102 pok 410
44-100 Gliwice

Kontakt e-mail:
sklep@lemoniade.pl